De Vuelta leeft: themabijeenkomst in Vlijmen levert veel op

De beoogde hoofdrolspelers van de Vuelta 2020 rusten momenteel uit van een lang en vermoeiend wielerseizoen, maar in De Langstraat zijn de voorbereidingen voor volgend jaar al in volle gang. Niet zonder reden, want op 15 en 16 augustus racen de beste wielrenners ter wereld door Vlijmen, Haarsteeg, Herpt, Heusden en Dongen. Een unieke kans voor lokale ondernemers om dan een mooi feestje neer te zetten. Als het kan met wat sponsoring.

Een partytent opzetten op het terras en de plaatselijke dj huren kan iedereen. Maar hoe organiseer je een feestje dat de doorkomst van de Vuelta – of de aanfietsroute daarnaartoe – écht mooier maakt? En hoe schrijf je bijvoorbeeld een kansrijk voorstel waar het beoordelingscomité blij van wordt? Zulke vragen werden afgelopen dinsdag, bij café Den Braai in Vlijmen, behandeld.

Daar werd ook duidelijk dat een te organiseren evenement niet per se met de wielersport te maken hoeft te hebben, al ligt een dikkebandenrace of spinningmarathon natuurlijk voor de hand. Maar er passeerden meer inhakers de revue. Een culinair feestje rondom een rijkelijk gevulde paellapan met een doorsnede van 1,5 meter, bijvoorbeeld. Of een initiatief om meer kinderen van de achterbank en op de fiets te krijgen. Kansen genoeg, als de organisator maar een sluitende begroting kan overleggen.

Genoeg ideeën

Aan ideeën geen gebrek, bleek dinsdagavond wel in Den Braai, het thuishonk van de fans van Lars Boom en Michael van Gerwen. Sommige enthousiaste ondernemers hadden hun plan al tot twee cijfers achter de komma uitgewerkt en konden het goed vinden met de microfoon. Anderen hadden nog wat meer hulp – of bijvoorbeeld een andere collega-ondernemer die samen wil optrekken – nodig. Hoe dan ook: voor iedereen was er wel iets te halen in de goedgevulde zaal, waar de Spaanse hapjes niet ontbraken.

RBT De Langstraat nam het initiatief tot de geslaagde bijeenkomst. “We vinden het onze rol om ondernemers en organisaties samen te krijgen. Om zo van elkaar te horen waar behoefte aan is, zodat een ander daarin kan voorzien. Samenwerking maakt de kans op succes groter, net als in het wielrennen. Dat is vanavond goed gelukt. Onze gasten presenteerden goede ideeën, maar ook tijdens de afsluitende borrel zag je dat mensen bevlogen van gedachten wisselden”, zegt Inge Sprangers van het RBT.

Racen

Binnenkort buigt een commissie van La Vuelta Holanda zich over de ingediende plannen om te beslissen hoe de subsidiegelden besteed worden. Ondernemers die voor een financiële bijdrage in aanmerking willen komen, hebben nog een week de tijd om hun plan in te dienen; 31 oktober is de deadline. Dat wordt wellicht nog racen. Maar dat past ook wel weer bij de Vuelta.

WhatsApp Image 2019-10-24 at 16.23.42
WhatsApp Image 2019-10-24 at 16.29.51

Leave a comment