Dongen-Koningin-Wilhelmina-Molen-0002
Heusden-Molen-0005
Kaatsheuvel-Efteling-0003
Waalwijk-St-Janskerk-0006.JPG

Dongen

Dongen heeft een rijk industrieel verleden. Al in de achttiende eeuw waren er leerlooierijen in het noeste-arbeidersstadje. Tegenwoordig is Dongen een markant, vooruitstrevend dorp waar het uitstekend wonen, werken en recreëren is. En fietsen trouwens ook, want in 2020 sjeest het Vuelta-peloton over het Dongense asfalt.

Heusden

Vestingsstadje Heusden is een gevestigde naam. Daarnaast is het ook een buitengewoon fotogeniek plaatsje – zelfs zonder afgeronde fotocursus kun je er veel likes oogsten. Niet voor niets komen er vrijwel dagelijks busladingen vol toeristen vanuit alle uithoeken van de wereld (maar vooral Nederland en Duitsland) naar Heusden voor een mooie en interessante citytrip.

Loon op zand

Voor obscure recreatiepareltjes moet je in Loon op Zand zijn. We noemen Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen en het nog nauwelijks bekende De Efteling, maar voor de alerte recreant is er nog véél meer te ontdekken in deze prachtige en gemoedelijke gemeente – als je maar oplet. Hoe dan ook: een bezoek aan Loon op Zand loont altijd!

Waalwijk

Een eredivisieclub, uitpuilende terrasjes in de zomer, o zo gezellige TROS-muziekfeesten op het plein en een succesvol theater: Waalwijk heeft het allemaal. Net als Dongen heeft ook Wolluk een rijk industrieel verleden, maar ook om urenlang te struinen door de natuur of een meubelparadijs kun je gerust naar Waalwijk navigeren. In Waalwijk zit je altijd goed!