Dongen-Koningin-Wilhelmina-Molen-0002
Heusden-Molen-0005
Kaatsheuvel-Efteling-0003
Waalwijk-St-Janskerk-0006.JPG

Dongen

Dongen wil een gemeente zijn waar het prettig wonen, werken en leven is. Deze missie staat verwoord in de door de gemeenteraad vastgestelde Toekomstvisie Dongen 2025. Een verrassend aanbod van activiteiten, accommodaties, en bezienswaardigheden op het gebied van recreatie en toerisme draagt bij aan het realiseren van deze missie. Daarmee wordt Dongen aantrekkelijker voor (dag)recreanten, zowel binnen als buiten de gemeente.

Heusden

Vestingsstadje Heusden is een gevestigde naam. Daarnaast is het ook een buitengewoon fotogeniek plaatsje. Niet voor niets komen er dagelijks vele toeristen  naar Heusden voor een mooie en interessante citytrip door de historische straten en steegjes. Maar ook vanaf het water is Heusden prachtig. Vaar met je eigen boot onder de brug door, en bewonder de historische binnenhaven. Of maak een rondvaart.

Loon op zand

Loon op Zand wil haar positie als recreatiegemeente versterken, een toeristisch hotspot zijn. De toekomst positie die wordt nagestreefd, is die van ‘jaarrondbezoek’ met aantrekkingskracht over het hele jaar. Dit vraagt om binding en verbinding van ondernemers en andere belanghebbenden en om een versterking van producten. Gelijktijdig vraagt dit om samenwerking op (sub)regionaal niveau om de slagkracht te vergroten. Op deze manier willen we de gemeente Loon op Zand (beter) op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming.

Waalwijk

Een betaaldvoetbalclub met karakter, uitpuilende terrasjes in de zomer, gezellige TROS-muziekfeesten op het plein en een fraai theater: Waalwijk heeft het allemaal. De stad heeft een rijk industrieel verleden en dat is goed zichtbaar, maar ook om urenlang te struinen door de natuur of een meubelparadijs kun je gerust naar Waalwijk navigeren. In Waalwijk zit je altijd goed!