Onze partners

Als Regionaal Bureau voor Toerisme werken wij natuurlijk samen met een hoop partners uit De Langstraat en andere mooie plekken in Brabant.
Een aantal van deze partners:

De gemeenten Waalwijk, Loon op Zand en Heusden hebben de ambitie om nauw samen te werken in de gebiedspromotie van de regio De Langstraat. Met als doel: meer bezoekers trekken, die langer in de regio blijven en meer besteden. In 2017 hebben de Gemeenten de wens uitgesproken om gezamenlijk een regionaal bureau voor toerisme op te richten. In 2018 is hiertoe een convenant getekend met een meerjarenperspectief. 

Heusden

Vestingstad Heusden is een gevestigde naam. Daarnaast is het ook een buitengewoon fotogeniek plaatsje. Niet voor niets komen er dagelijks veel toeristen naar Heusden voor een mooie en interessante citytrip.

Heusden heeft een rijk historisch verleden. Het is één van de eerste Nederlandse steden die is omringd door een stadsmuur. Daarna zijn er vestingwallen gebouwd om het stadje te beschermen. Nu zijn deze vestingwallen, met de resterende muur langs de Maas, in Heusden beschermd cultureel erfgoed.

Loon op Zand

Loon op Zand wil haar positie als recreatiegemeente versterken, een toeristisch hotspot zijn. De toekomst positie die wordt nagestreefd, is die van jaarrondbezoek met aantrekkingskracht over het hele jaar. It vraagt om binding en verbinding van ondernemers en andere stakeholders en om een versterking van producten. Gelijktijdig vraagt dit om samenwerking op (sub)regionaal niveau om de slagkracht te vergroten. Op deze manier willen we de gemeente Loon op Zand (beter) op de kaart zetten als aantrekkelijke toeristische bestemming. 

Waalwijk

Een eredivisieclub, uitpuilende terrasjes in de zomer, o zo gezellige TROS-muziekfeesten op het plein en een warme bakker: Waalwijk heeft het allemaal.

Waalwijk heeft een rijke industriële historie. De sporen van, en verwijzingen naar, het leer- en schoenenverleden zijn nog duidelijk zichtbaar.  En om urenlang te struinen door de natuur of een meubelparadijs kun je gerust naar Waalwijk navigeren. In Waalwijk zit je altijd goed!

Station88

Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie. Het platform voor ondernemers uit Midden-Brabant waar kennis wordt gedeeld,  bewustwording wordt gecreëerd en waar je wordt geïnspireerd en gemotiveerd zodat jij als ondernemer met jouw onderneming kunt groeien en versnellen.

VisitBrabant

De marketingorganisatie voor bestemming Brabant. Samen met haar partners promoot VisitBrabant de provincie doorlopend bij zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen en verleiden hen naar Brabant te komen, bijvoorbeeld met (inter)nationale consumentencampagnes en het bewerken van pers, bloggers, vloggers en touroperators. Hierbij combineren zij het grote en bekende Brabantse aanbod met het minder bekende aanbod, om Brabant als een aantrekkelijke bestemming te positioneren voor een meerdaags verblijf. Uiteraard ook in ons prachtige gebied!

Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie bestaat uit een samenwerkingsverband tussen 25 partners. Samen hebben zij de handen ineengeslagen om de Zuiderwaterlinie nationaal en internationaal op de kaart te zetten. De verbinding van de elf vestingsteden en hun ommeland maakt lokale initiatieven sterker.