presentatie online routemodule

7 september 2020. Recreatief wandelen, fietsen en paardrijden neemt een hoge vlucht, zeker in tijden van corona. Reden voor Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat om een online module te ontwikkelen waarmee talrijke mooie routes in regio De Langstraat overzichtelijk aangeboden worden én een koppeling gemaakt wordt met de vele recreatiebedrijven, afstappunten en andere bezoekwaardige plekken aan die routes.

gebruiksgemak

Vanaf nu vind je hier een routepagina, waar je zelf kunt selecteren wat voor soort route je wenst af te leggen, waar je wilt opstappen en wat de lengte van je route is. Zodra je de route van je keuze hebt gemaakt, kun je deze bekijken via het scherm van je smartphone, uploaden naar je fietscomputer of downloaden als pdf-bestand. Terwijl je de route aflegt krijg je informatie over bezienswaardigheden of de nabijheid van horeca en andere afstappunten. Ook heb je de mogelijkheid om je eigen route op basis van knooppunten samen te stellen.

stimuleringsbijdrage Rabobank De Langstraat

Afgelopen mei besloot de Commissie Stimuleringsfonds van Rabobank De Langstraat een mooie bijdrage van € 4.000,- ter beschikking te stellen aan de ontwikkeling van de module, gezien het positieve effect op het welzijn van de inwoners, de economische impact, versterking van de regionale identiteit en het duurzaamheidsaspect. Nu de module gereed is, ontving de dankbare Aileen Kok, manager van RBT De Langstraat, vandaag een prachtige cheque uit handen van Leo Swaans, commissielid van het Stimuleringsfonds.

routeaanbod

Een fietsroute langs 22 WOII-monumenten en gedenkplaatsen in de gemeente Waalwijk, die afgelopen weekend officieel geopend is, is de eerste die aangeboden wordt via de online module. De komende tijd wordt er nog een groot aantal routes toegevoegd. Wil je hiervan op de hoogte gebracht worden? Volg dan de Facebook- en Instagrampagina @bezoekdelangstraat of meld je aan voor de particuliere nieuwsbrief, helemaal onderaan op www.bezoekdelangstraat.nl.