TIP Kaatsheuvel geopend

26 november 2019. Kaatsheuvel had zijn toeristen en inwoners natuurlijk al heel wat te bieden, maar voortaan kunnen mensen er nóg beter de weg vinden. Op dinsdagavond 26 november opende RBT De Langstraat namelijk een nieuw Toeristisch Informatiepunt (TIP) in de gastvrije gemeente. In de plaatselijke Primera kunnen recreanten uitgebreid kennismaken met het vrijetijdsaanbod in de regio.

Nu het informatiepunt in Kaatsheuvel is geopend, hebben alle vier de De Langstraat-gemeenten (Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk) een TIP. Daar kunnen bezoekers terecht voor folders en routekaarten, maar ook voor persoonlijk advies. Ook is elk informatiepunt aangesloten op het online systeem van de RBT, zodat regionale informatie ook digitaal kan worden geraadpleegd via zogeheten narrowcastingschermen.

deskundigheid en enthousiasme

Frank van Wel, wethouder van recreatie en toerisme in gemeente Loon op Zand, was dinsdagavond aanwezig voor de officiële opening. Hij richtte mooie woorden tot Gerard van Wezenbeek, exploitant van de Primera-winkel in Kaatsheuvel, en ondersteunde bij het doorknippen van het lint. Volgens beiden maakt het informatiepunt het lokale winkelaanbod in de gemeente nóg aantrekkelijker voor recreanten. Gerard: “Met het TIP heten we toeristen welkom in onze gemeente. We informeren en inspireren alle bezoekers, of het nu recreanten zijn of onze eigen inwoners. Onze medewerkers zijn meertalig, dus we kunnen ook internationale bezoekers goed de weg wijzen. Kortom: gastvrijheid staat centraal”.

Ook Aileen Kok, manager van het RBT, is blij met de samenwerking. “Wat heeft een goed Toeristisch Informatiepunt nodig? Een goed assortiment en actuele informatie, natuurlijk. Maar ook deskundigheid en enthousiasme. Dat is bij het Toeristisch Informatiepunt prima in orde.” Er lijkt hier dus nú al sprake van een gouden TIP.

Je vindt het nieuwe TIP in de Primera in Kaatsheuvel, Hoofdstraat 78.