vacature stage Hospitality medewerker Toeristische informatiepunten (TIP’s)

Vind je het leuk om toeristen te woord te staan en hen (gevraagd en ongevraagd) te inspireren? Bied je graag hulp en ondersteuning en weet je door jouw sociale voelsprieten hoe je iemand het beste kunt benaderen en enthousiasmeren? Dan is deze stage als Hospitality medewerker van onze Toeristische informatiepunten ongetwijfeld iets voor jou!

Wat houdt de stage in?

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) Hospitality medewerker Toeristische informatiepunten (TIP’s). Je zorgt er samen met onze coördinator voor dat alles goed verloopt op de TIP’s. Dit loopt uiteen van het begeleiden van de vrijwilligers tot aan het aanvullen van de TIP’s (drukwerk e.d.) en het meedraaien als gastvrouw/-heer. Op onze TIP’s ontvangen wij (binnen- en buitenlandse) toeristen. Uiteraard verstrekken we de informatie waarnaar zij op zoek zijn maar daarnaast geven we hen ook ongevraagd advies op maat. Heb je altijd meteen door wat voor vlees je in de kuip hebt en welk restaurantje je kunt aanbevelen of welke stadswandeling met gids bij het betreffende gezelschap past? Misschien willen ze ook wel naar die muzikale voorstelling vanavond of kun je ze vertellen over dat leuke boetiekje om de hoek. Met andere woorden: je inspireert iedere bezoeker met passende tips en to-do’s om van hun bezoek aan regio De Langstraat een onvergetelijke ervaring te maken. De bezoekers zullen je dankbaar zijn omdat jouw adviezen hun bezoek nog leuker hebben gemaakt. De lokale ondernemers zullen je dankbaar zijn omdat je hun onderneming veelvuldig hebt getipt.

Ook leren we graag van jou, zie jij verbeterpunten of kan je ons inspireren met jouw ideeën om onze bezoekers nog beter te informeren en inspireren, dan horen wij dat graag!

Waar kom je terecht?

De TIP’s zijn onderdeel van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat. Een organisatie die voor zowel de bezoekers als de lokale ondernemers het beste uit de regio haalt. Ons kantoor bevindt zich in Waalwijk, in het hart van De Langstraat dus. Een fijne en centrale uitvalsbasis vanwaaruit de TIP’s gemakkelijk en snel te bereiken zijn. We werken op informele wijze met een team van enthousiaste collega’s aan de continuïteit van o.a. de Toeristische informatiepunten.

Jij:

 • volgt een toepasselijke (MBO-)opleiding en zoekt een meewerkstage voor 24-40 uur per week;
 • hebt affiniteit met toerisme, recreatie, cultuur en events;
 • hebt de nodige ‘mensenkennis’;
 • bent van nature enthousiast en behulpzaam;
 • bent niet bang om op mensen af te stappen;
 • beheerst de Nederlandse taal uitstekend en redt je goed in het Engels. Duits zou heel fijn zijn.

Wij:

 • bieden je een zelfstandige, afwisselende, veelzijdige stage;
 • zorgen voor een flexibele, informele en plezierige werksfeer;
 • begeleiden je in de werkzaamheden;
 • bieden hulp bij je stage-opdracht(en);
 • geven je ruimte voor het initiëren en oppakken van eigen ideeën;
 • horen graag van jou wat je van ons wil leren;
 • hebben jouw werkplek al ingericht.

Lijkt het je wat?

Dan vragen we je om je CV met een korte motivatie te mailen naar info@rbtdelangstraat.nl t.a.v. Sarah Pilasky. Vergeet hierbij niet je stageperiode, aantal stage-uren en je eventuele stageopdracht (indien bekend) te vermelden.